در این مقاله قصد داریم به توضیح کارت بازرگانی ، کاربرد کارت بازرگانی ،شرایط ابطال کارت بازرگانی و مدارک لازم جهت ابطال کارت بازرگانی صحبت کنیم. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
کارت بازرگانی چیست ؟
کارت بازرگانی بنام اشخاص حقیقی و حقوقی صادر میگردد. کارت بازرگانی مجوزی است که به دارنده خود امکان انجام واردات و صادرات کالاهای مجاز بازرگانی را میدهد.
کاربرد کارت بازرگانی چیست ؟
- امکان واردات از مناطق آزاد.
- صادرات کلیه ی کالاهای مجاز بازرگانی.
- صدور گواهی مبدأ.
- صدور ویزای تجاری.
- عضویت در اتاق بازرگانی.
- ارتباط با تجار خارجی.
- مبادرت به حق العمل کاری در گمرک.
- ثبت سفارش و ترخیص کالا.
- شرکت در نمایشگاه های بین المللی داخلی و خارجی.
- مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان.
- مبادرت به امر صادرات و واردات کالا بهصورت تجاری.
شرایط ابطال کارت بازرگانی
منظور از ابطال کارت بازرگانی یعنی بهطور کلی کارت از درجه اعتبار ساقط و غیرقابل استفاده گردد. ابطال کارت بازرگانی ممکن است به دو صورت باشد :
- ابطال اختیاری (انصراف)
- ابطال اجباری
ابطال اختیاری (انصراف)
هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای کارت بازرگانی میتواند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز و مراجعه به اتاق بازرگانی و تعاون استان درخواست ابطال کارت بازرگانی خود را نماید.
ابطال اجباری
در شرایطی که در زیر بیان خواهیم نمود ، کارت بازرگانی به حکم قانون و توسط اتاق بازرگانی و تعاون بهصورت قهری ابطال میگردد. این موارد شامل :
- در صورتی که پس از صدور کارت مشخص شود ، شخص فاقد یک یا چند شرط لازم برای دریافت کارت بوده است. همچنین ممکن است پس از صدور کارت شخص دارای شرایطی گردد که باعث ابطال کارت بازرگانی شود مثل ورشکستگی.
- اشخاص دارای کارت بازرگانی که مرتکب قاچاق شوند وفق ماده 30 قانون امور گمرکی ایران اگر دارای کارت بازرگانی باشند در صورت محکومیت علاوه بر مجازات های مربوطه از عضویت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران یا شعب آن در شهرستانها بهطور موقت یا دائم محروم و کارت بازرگانی آنها ابطال میگردد.
- در صورتی که موضوع فوق به دادگاه ارجاع نشده باشد طبق پیشنهاد گمرک و تشخیص کمیسیونی متشکل از نمایندگان وزارت اقتصاد و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و اداره کل گمرک ممکن است بهصورت موقت یا دائم از عضویت در اتاق بازرگانی محروم گردند.
- چنانچه ابطال کارت بازرگانی به موجب نداشتن شرایط لازم باشد و این موضوع برای اتاق بازرگانی محرز شود باید مراتب را جهت ابطال کارت بازرگانی به وزارت بازرگانی ارجاع نمایند. (بند 6 ماده 10 مقررات صادرات و واردات)
نکته: محرومیت از عضویت اتاق بازرگانی مانع ازترخیص کالاهایی که طبق مقررات قبل از محرومیت برای گشایش اعتبار شده یا حمل گردیده نخواهد بود. (ماده 30 قانون امور گمرکی)
نکته : در هر صورت ابطال کارت بازرگانی چه اختیاری باشد چه اجباری ، توسط معاونت بازرگانی خارجی و وزارت بازرگانی انجام پذیر است.
مدارک مورد نیاز جهت ابطال کارت بازرگانی (شخص حقیقی)
- تقاضای شخص در یک نسخه (در صورتی که شخص دارنده کارت حقوقی باشد نماینده قانونی آن باید درخواست را بدهد).
- گواهی مفاصا حساب دارایی آخرین سال مالیاتی جهت ابطال کارت.
- گواهی مفاصا حساب تأمین اجتماعی (درصورت تولیدی بودن).
- اصل کارت بازرگانی.
- اظهارنامه ابطالی ثبت نام در دفاتر بازرگانی در 1 نسخه از اداره ثبت شرکتها.
مدارک موردنیاز جهت ابطال کارت بازرگانی (شخص حقوقی)
- تقاضای شخص در یک نسخه (تنظیمی توسط نماینده قانونی شرکت).
- گواهی مفاصا حساب تأمین اجتماعی.
- گواهی مفاصا حساب دارایی آخرین سال مالیاتی.
- اظهارنامه ابطالی ثبت نام در دفاتر بازرگانی در 1 نسخه از اداره ثبت شرکتها.
- اصل کارت بازرگانی.
- صورتجلسه مجمع عمومی برای شرکتهای سهامی عام ، خاص و صورتجلسه هیأت مدیره برای سایر شرکتها مبنی بر ابطال کارت بازرگانی.
- در صورتی که شرکت منحل شده باشد تصویر روزنامه رسمی اعلام انحلال شرکت.
برای دریافت هرگونه مشاوره در زمینه ثبت شرکت ، ثبت برند ، اخذ کارت بازرگانی ، تغییرات شرکتها میتوانید با شماره های 09100445331 و 02833361121 تماس و از مشاوره رایگان کارشناسان ثبت آرژانتین بهرهمند گردید.
«ما به حرفه ای ها فرصت ثبت میدهیم»