راهنمای کامل پلمب دفاتر

پلمب دفاتر، طبق جدیدترین قوانین اداره ثبت در سال 1401 همراه مشاوره کامل

فرم درخواست مشاوره

    آخرین مقالات

    شماره ثبت شرکت چیست؟
    150 150 ثبت آرژانتین
    پلمب دفاتر حسابداری
    پلمب دفاتر حسابداری
    700 350 ثبت آرژانتین

    پلمب دفاتر

    زمانی که اشخاص حقیقی یا حقوقی شرکتی را ثبت می کنند، برای مشخص کردن امور مالی مرتبط با شرکت باید مراحل پلمب دفاتر را انجام دهند. اهمیت این مسئله برای شرکت‌ ها مخصوصاً شرکت‌ های تجاری و کسانی که کار آن ها مرتبط با دفاتر است، دو چندان است. در ادامه این گفتار اطلاعاتی پیرامون نحوه پلمب دفاتر و مدارک لازم برای این کار و هم­چنین موارد دیگری مانند هزینه لازم برای پلمب دفاتر مطرح خواهد شد. پلمب دفاتر از جمله موضوعات حائز اهمیت در بحث شرکت‌ های تجاری و مشاغل مشابه است که در ماده شش قانون تجارت هم به آن اشاره شده ‌است. با ما همراه باشید تا با مفهوم و موضوعات مرتبط با پلمب دفاتر بیشتر آشنا شوید.

    پلمب دفاتر به چه معناست؟

    هر شخص حقیقی یا حقوقی موظف است قبل از شروع سال مالی اقدام به پلمب دفاتر کند، حتی شرکت ‌هایی که فعالیت مالی نمی کنند هم موظف هستند پلمب دفاتر را انجام دهند. در علم حقوق ما با اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی در کنار شرکت ‌ها سروکار داریم.

     برای این که هر سه مورد نام ‌برده ‌شده یعنی اشخاص حقیقی و حقوقی و شرکت ‌ها بتوانند از کلاه برداری سود جویان پیشگیری کنند، لازم است اقداماتی انجام دهند که بدون حضور دفاتر پلمب موفق به انجام آن نمی‌ شوند.

     هر شخص حقیقی و حقوقی و هر شرکت به‌ خصوص شرکت ‌های تجاری برای این ‌که بتوانند حساب و کتاب های مالی و میزان درآمد و هزینه خود را اظهار کنند، باید میزان هزینه و درآمد را از روزانه گرفته تا هزینه‌ های سالانه در این دفتر ثبت نمایند.

     حالا این سوال به وجود می ‌آید که این دفاتر مورد نیاز چرا باید پلمب شوند؟ اهمیت این کار از جنبه اداری، بحث مالیات است و در اصل دفاتر را پلمب می ‌کنند تا از نظر اداره ی مالیات مستند باشند. قابل استناد بودن دفاتر از طریق نماینده اداره ثبت محقق می ‌شود که باید آن را به امضا برساند و در اصل با این اقدام دفتر پلمب می ‌شود. 

    طبق آنچه گفته شد برای ثبت عمل کرد از نظر مالی به این دفاتر نیاز است که در انواع پنجاه، صد و صد و پنجاه برگی یافت می ‌شوند که هر شرکت وظیفه دارد این دفترها را جهت ثبت امور مالی خود، پر و تکمیل کند. اگر به هر دلیلی شرکت از نظر مالی فعالیت خود را متوقف کند، باید دفاتر پلمب شده ‌ای که در اختیار دارد را به این منظور ‌که اعلام کند فعالیت مالی ندارد به بخش دارایی شرکت مورد نظر تحویل داده شود.

    مدارک لازم جهت پلمب دفتر ۱۴۰۱

    قبل از این‌ که مدارک لازم جهت پلمب دفتر را بیان کنیم، باید بدانید که چندین مرحله باید طی شود که شما به این مدارک نیاز پیدا کنید. ابتدا مدارک را ذکر می‌ کنیم و سپس گام‌ های مورد نیاز برای ارائه مدارک را به عرض شما می ‌رسانیم. مدارکی که نیاز است برای پلمب دفاتر ارائه شوند شامل موارد زیر هستند.

    البته موارد بالا که ذکر شد، مدارک مورد نیاز برای مؤسسه‌ ها و شرکت ‌ها بود؛ اشخاص حقیقی به ‌جای اطلاعات شرکت باید اطلاعات و مشخصات فردی خود را وارد کنند که در این مرحله باید بسیار دقت کرد چون هر گونه مغایرت اطلاعات وارد شده با ثبت احوال طی کردن مراحل بعدی را با چالش جدی مواجه خواهد کرد.

    نحوه پلمب دفاتر در ۱۴۰۱

    دفتر مدنظر را با مواد سربی یا نخ خاصی پلمب می ‌کنند که نباید از حالت نصب شده خارج شود، وگرنه وجهه قانونی خود را از دست می ‌دهد. این دفاتر توسط برچسب هایی رسمی می‌ شوند که در آن شماره، تاریخ ثبت و بارکد وجود دارد که به حوزه مالیاتی ارائه می‌ شوند. باید بدانید همه متقاضیان پس‌ از ثبت دفتر پلمب شده باید دفتر مالیاتی تشکیل دهند.

     گام اول ثبت اطلاعات شخصی که درخواست پلمب دفتر را دارد؛ می باشد که اعم از شخص حقیقی یا حقوقی است و سپس باید مشخص شود‌ که تقویم مالی مدنظر شمسی بوده یا قمری و آغاز سال مالی از چه زمانی بوده است. لذا در این مرحله باید شماره موبایل و آدرس هم وارد شود.

     

    نحوه پلمب دفاتر

    گام دوم ثبت کردن اطلاعات شخصیت حقوقی است که در واقع اطلاعات وارد شده در گام اول ار چک می ‌کنید تا بتوانید بر روی تأیید اطلاعات شخصیت حقوقی کلیک کنید که بعد از آن شماره پیگیری به تقاضای شما اختصاص می ‌یابد.

    گام سوم ثبت کردن اطلاعات تکمیل کننده اظهار نامه پلمب است شما ضمن مشاهده‌ ی شماره پیگیری خود باید مشخصات مربوط به یکی از اعضای هیئت مدیره را نیز در این مرحله تکمیل کرده و وارد کنید.

    گام چهارم در این مرحله که ثبت کردن اطلاعات هیئت ‌مدیره مؤسسه یا شرکت است موظف به وارد کردن اطلاعات همه اعضای هیئت ‌مدیره هستید و بعد از آن بر روی گزینه ثبت اطلاعات شخص کلیک کنید.

    در گام پنجم ثبت موقعیت و وضعیت اعضای هیئت ‌مدیره یا شرکت است که در سامانه باید بر روی ثبت سمت شخص کلیک کنید.

    گام ششم ثبت دفتر مد نظر است و در نهایت بر روی گزینه ذخیره دفتر مورد تقاضا باید کلیک شود.

    در گام هفتم گزینه تأیید اظهار نامه پلمب دفتر تجاری و مدارک مورد نیاز را می‌ بینید.

    در این مرحله شما می ‌توانید مدارک مورد نیاز را مشاهده کنید که هر شخص حقیقی و حقوقی که متقاضی پلمب دفتر است باید آماده کند. در مرحله نهایی نیز شما باید رسید پذیرشی که طبق درخواست خود داشته ‌اید و رسید بررسی اظهار نامه و مدارک مورد نیاز را ارسال کنید.

     

    هزینه پلمب دفاتر

    با توجه به این‌ که همه مؤسسه ‌های غیر تجاری و تجاری و همه اشخاص حقیقی اعم از تاجران باید به ‌طور مداوم در طول هر سال دفاتر پلمب تقاضا کنند و حتی اگر فعالیت مالی محدودی داشته باشند یا فعالیت مالی خود را هم متوقف کنند.

     لازم است که دفتر پلمب تهیه کنند و در نتیجه این‌ که مؤسسه یا شرکت یا شخص حقیقی چه نوع فعالیتی دارد و در طول هر سال چه میزان فعالیت می ‌کند آن را بی‌ نیاز از دفاتر پلمب نمی ‌کند، هزینه پلمب دفاتر اهمیت ویژه‌ ای پیدا می کند.

     هزینه پلمب دفاتر به موارد مختلفی بستگی دارد که می ‌توان به تعداد برگ دفتر مد نظر شما اشاره کرد که شامل پنجاه برگ، صد برگ و صد و پنجاه برگ می‌ شود. عامل دیگری که در هزینه پلمب دفاتر تاثیر گذار است، نرخ مصوب هر سال است که هر سال تغییر می ‌کند. خوشبختانه قیمت دفتر ها در هر سال در سامانه قابل مشاهده است که می‌ توانید با توجه به نیاز خود آن را انتخاب کنید.

    پلمب دفاتر خارج از موعد امکان پذیر است؟

    زمان در دسترس برای پلمب دفاتر مطابق با قانون مالیات بررسی می ‌شود و روزهای پایانی هر سال یعنی در ماه اسفند هر سال همه مؤسسات تجاری و غیرتجاری و اشخاص حقیقی باید در اسفند ماه که مهلت پایانی برای متقاضیان است درخواست خود را برای دفاتر پلمب تحویل دهند.

    باید بدانید که این تقاضا در اصل برای دفاتر پلمب مالیاتی سال آینده است که قبل از پایان یافتن سال جاری باید تقاضای خود را به اداره ثبت تقدیم کنند. این قانون تنها برای شرکت ‌هایی که کار خود را آغاز کرده‌اند نیست بلکه شرکت ‌هایی که در حال تاسیس هم باشند باید از این قانون پیروی کنند.

    اگر شرکت یا مؤسسه یا شخص حقیقی هم بخواهد نسبت به سال آینده اعلام عدم فعالیت مالی کند، این اقدام در سال جاری امکان ‌پذیر نیست بلکه باید این اقدام را در سال مالی آینده انجام دهند، به این صورت که در سال آینده مطابق قانون، مدت زمانی تعیین می‌شود که شخص حقیقی یا شخص حقوقی در ماه‌ های ابتدایی سال آینده که شامل چهار ماهه اول سال است می ‌توانند تقاضای خود را ثبت کنند.

     حالا سوال این است که اگر در خارج از مدت قانونی معین شده عدم فعالیت مالی اظهار شود چه اتفاقی می ‌افتد؟ این عمل منجر به جریمه مالیاتی شخص حقیقی یا حقوقی می ‌شود که در مهلت قانونی اقدام مناسب را انجام نداده است.

    سخن آخر

    در این مقاله به بررسی دفاتر پلمب و نحوه تشکیل آن ها پرداخته شد. برای ثبت دفاتر پلمب کافی است که شما وارد سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شوید و پس‌ از کلیک بر روی گزینه پذیرش اظهارنامه پلمب دفاتر قانونی، گام‌ هایی که در این مقاله بررسی شد را طی کنید که پلمب دفاتر قانونی در واقع یکی از اقدامات پس ‌از ثبت شرکت است.

     انواع دفاتر پلمب دو نوع اعم از دفتر روزنامه و دفتر کل هستند، دفتر روزنامه دفتری است که باید هر شخص حقیقی و حقوقی درآمد و هزینه اعم از سود و زیان را در آن بنویسد و دفتر کل دفتری است که هزینه‌ هایی که در داخل دفتر روزنامه نوشته می‌ شوند به‌ صورت هفتگی در آن ثبت می‌ شوند.

    2 دیدگاه

    ارسال پاسخ

    Start Typing