راهنمای جامع ثبت جواز تاسیس
ثبت جواز تاسیس، طبق جدیدترین قوانین اداره ثبت در سال 1402 همراه مشاوره کامل
فرم درخواست مشاوره
آخرین مقالات
ثبت جواز تاسیس
اولین گام برای ورود رسمی و قانونی به دنیای کسب و کار و تولید، کسب مجوز است. جواز تاسیس مجوزی است که به منظور رسمیت بخشی به فعالیت های اقتصادی، تولیدی و… از نظر قانونی اخذ می شود. جواز تاسیس می تواند به نام یک شخص حقیقی یا حقوقی صادر گردد. با دریافت این مجوز افراد حقیقی و یا شرکت ها و کارخانجات می توانند نسبت به تولید و عرضه محصولات اقدام کنند.
صاحب جواز تاسیس شده می تواند در یکی از شهرک های صنعتی موجود در فرم درخواست، به صورت رسمی فعالیت خود را در خصوص تولید و عرضه ی محصولات مورد نظر آغاز کند. در ادامه این گفتار توضیحات بیشتری پیرامون جواز تاسیس ارائه خواهیم داد.
جواز تاسیس چیست؟
در یک تعریف کلی می توان گفت جواز تاسیس مدرکی است که به منظور انجام قانونی فعالیت های اقتصادی و تولیدی توسط افراد حقیقی و یا شرکت ها و واحد های تولیدی اخذ می شود. صاحبان کسب و کار با ثبت جواز تاسیس می توانند نسبت به تاسیس یک مجموعه برای تولید و عرضه محصولات مورد نظرشان اقدام کنند. جواز تاسیس توسط مراجع مرتبط با حوزه فعالیت این واحد های صنعتی و تولیدی صادر می گردد، مثلاً برای جواز کسب برای تولید تجهیزات پزشکی باید از سوی وزارت بهداشت و سازمان های ذی ربط صادر گردد.
مدت اعتبار این مجوز یک سال است و افراد باید در طول این مدت بتوانند کارگاه، کارخانه با واحد تولیدی خود را به مرحله بهره برداری برسانند، البته درصورت پایان مهلت اعتبار می توان آن را تمدید کرد. لازم به ذکر است که امکان انتقال ثبت جواز تاسیس به غیر نیز وجود دارد.
در اینجا لازم است که ذکر کنیم مدت زمان دقیق برای درخواست و ثبت جواز تاسیس به هیچ وجه به طور دقیق و مشخصی قابل پیش بینی و ذکر نیست و اعلام این زمان تنها توسط کارشناسان اداره صنعت و معدن انجام می شود. در صورت کلی برای ثبت جواز تاسیس شرایطی وجود دارند که حتما باید رعایت شوند. این شرایط به شرح زیر می باشند:
- فرد تقاضا دهنده برای جواز تاسیس باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
- سن فرد تقاضا دهنده برای جواز تاسیس باید حداقل 20 سال باشد.
- اگر فرد تقاضا دهنده برای جواز تاسیس آقا است، باید دارای کارت پایان خدمت و یا معاف از خدمت باشد.
مدارک لازم برای جواز تاسیس
در ادامه مدارک لازم جهت ثبت جواز تاسیس برای اشخاص حقیقی و حقوقی را معرفی کرده ایم.
مدارک لازم برای جواز تاسیس اشخاص حقیقی
مدارک مورد نیاز جهت ثبت جواز تاسیس برای اشخاص حقیقی عبارت اند از:
- ارائه کپی مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی
- ارائه کارت پایان خدمت و یا معاف از خدمت
- ارائه مجوز های خاص
- آدرس دقیق محل سکونت، کد پستی و شماره ثابت و تلفن همراه
- در نهایت فهرست کالا ها و یا محصولات مورد درخواست برای تولید و عرضه
مدارک لازم برای جواز تاسیس اشخاص حقوقی
مدارکی که جهت ثبت جواز تاسیس برای اشخاص حقوقی نیاز هستند، شامل موارد زیر می باشند.
- کپی تمامی مدارک شناسایی اعضایی که در شرکت حق امضا دارند و مدیر عامل شرکت
- در صورت آقا بودن اعضایی که حق امضا دارند و مدیر عامل شرکت، ارائه کارت پایان خدمت و یا معاف از خدمتشان الزامی است.
- ارائه مجوز های لازم شرکت
- ارائه کپی از روزنامه تاسیس شرکت
- ارائه کپی اساسنامه شرکت
- ارائه کپی از شرکت نامه یا اظهارنامه شرکت
- ارائه کپی روزنامه تاسیس و روزنامه آخرین تغییرات شرکت
- ارائه مهر شرکت
- فهرست شهرک های صنعتی
- ارائه فرم درخواست
- درج واژه تولید در فرم تقاضانامه در رابطه با فعالیت تولیدی
- آدرس دقیق محل سکونت، کد پستی و شماره ثابت و تلفن همراه مدیر عامل شرکت
- در نهایت ارائه فهرست کالا ها و یا محصولات مورد درخواست برای تولید و عرضه- در نهایت ارائه فهرست کالا ها و یا محصولات مورد درخواست برای تولید و عرضه
نحوه درخواست جواز تاسیس
حال که با جواز تاسیس آشنا شدید لازم به ذکر است که مرحله به مرحله با نحوه درخواست جواز تاسیس نیز آشنا شوید. برای ثبت جواز تاسیس ابتدا باید به اداره صنعت و معدن شهرتان مراجعه کنید و سپس در آنجا به شما آموزش ثبت درخواست جواز تاسیس به صورت اینترنتی داده می شود. بعد از فراگیری آموزش های لازم شما باید به سامانه آنلاین صنعت و معدن مراجعه کنید، یک حساب کاربری ایجاد کنید و فرم تقاضانامه برای ثبت جواز تاسیس را تکمیل کنید.
نکات مهمی هنگام ایجاد حساب کاربری در سایت صنعت و معدن وجود دارند که باید در انتخاب آن ها دقت لازم را داشته باشید. در خصوص این مسئله ما سعی داریم که این نکات را به صورت کامل برای شما شرح دهیم تا در ایجاد حساب کاربری در این سایت دچار مشکل نشوید. ایجاد حساب کاربری در سامانه آنلاین صنعت و معدن دارای دو مرحله می باشد؛
مرحله اول
در مرحله اول بعد از وارد شدن به سامانه آنلاین صنعت و معدن باید در صفحه مشخص شده یک نام کاربری و رمز عبور مشخص کنید. پس از انجام این کار با کامل کردن فرم مورد نظر شما دارای یک حساب شخصی در این سایت می شوید.
مرحله دوم
در این مرحله می بایست 4 فرم مشخص شده در سامانه آنلاین صنعت ومعدن را تکمیل فرمایید. این فرم ها شامل موارد زیر می باشند.
- تعیین اسم برند در فرم سوم
- مشخصات کامل بنگاه در فرم اول
- مشخصات کامل شرکت در فرم چهارم
- مشخصات کامل مدیر عامل یا شخص تقاضا دهنده برای مجوز تاسیس در فرم دوم
در نهایت پس از انجام مراحل ذکر شده در متن بالا، نوبت به ثبت برند می رسد. با در نظر گرفتن درخواست ثبت شده از طریق شخص تقاضا دهنده برای شرکت مربوطه، پس از بررسی تمامی مدارک و مشخصات آن رای خود را صادر می کند. لازم به ذکر است که در فرم های مربوطه و پایان مراحل اینترنتی فرد تقاضا دهنده می بایست اولویت موضوع خود را مشخص کند. اگر بخواهیم مراحل درخواست ثبت جواز تاسیس را به طور خلاصه بیان کنیم، شامل وارد شدن به سایت، ایجاد حساب کاربری و دریافت رمز دوم، کامل کردن فرم تقاضانامه، ثبت درخواست، مشخص کردن اولویت درخواست و طبقه مورد نظر و در نهایت اخذ جواز می باشد.
نکته: در نظر داشته باشید که حتما در فرم درخواستی قید کنید که ثبت جواز تاسیس برای چه شخص و یا چه نوع شرکتی می باشد.
آیا جواز تاسیس هزینه دارد؟
در خصوص هزینه ثبت جواز تاسیس یک هزینه حدود 200 هزار تومانی باید در بانک واریز کرد؛ اما اگر این کار را به شخص دیگری بسپاریدبرای انجام مراحل اداری با دادن وکالت، آن شخص هزینه ای را مبنی بر دستمزد از شما دریافت می کند. اخذ مجوز تاسیس برای اشخاص حقیقی و یا حقوقی هیچ گونه تفاوتی با یکدیگر ندارند؛ اما چنانچه نیاز به گرفتن وام بیشتر از ده میلیارد ریال یا همان 1 میلیارد تومان جهت تاسیس کسب و کار مربوطه باشد، اگر نوع جواز شما به صورت حقوقی باشد بسیار مناسب تر است.
در نهایت بعد از دریافت جواز تاسیس شخص تقاضا دهنده می تواند یک معرفی نامه جهت شهرک صنعتی درخواست دهد. اما در صورتی که فرد تقاضا دهنده تصمیم به گرفتن وام از بانک برای تولید کالاهای مورد نظر را داشته باشد، لازم است جهت گرفتن وام از موسسه، یک فرم از طرح توجیهی که مبلغ هزینه های لازمه به صورت کامل در آن فهرست شده است را ارائه کند.
مدت اعتبار جواز تاسیس چقدر است؟
جواز تاسیس نیز مانند دیگر مجوز هایی که به شکل قانونی دریافت می شوند، دارای اعتبار مشخصی می باشد. مدت زمانی که جواز تاسیس دارای اعتبار می باشد یک سال است. چنانچه شخص حقوقی و یا حقیقی دارای جواز تاسیس، تصمیم داشته باشد برای زمان بیشتری از مجوز تاسیس خود استفاده کند، می تواند جهت تمدید آن نیز در خواست کند. لازم به ذکر است که برای اضافه کردن مدت اعتبار جواز تاسیس لازم است، مانند اخذ جواز تاسیس آن مراحل را گذرانده تا بتوان مجوز اخذ شده خود را تمدید کرد.
همچنین باید برای دانستن این مسئله که آیا پس از اخذ جواز تاسیس باید جهت گرفتن پروانه بهره برداری نیز اقدام کنید. چرا که پیش از درخواست برای اخذ پروانه داشتن مجوز تاسیس بسیار حائز اهمیت و ضروری است؛ زیرا در صورت نداشتن مجوز تاسیس ، پروانه بهره برداری صادر نخواهد شد. نکته مهم دیگر در خصوص اعتبار جواز تاسیس، مسئله باطل شدن آن در صورت درخواست شخص مالک و یا پایان یافتن اعتبار جواز تاسیس و حتی اقدام نکردن در مهلت مشخص شده برای تمدید می باشد.
سخن آخر
در این گفتار اطلاعات جامعی پیرامون ثبت جواز تاسیس به عنوان اولین و اصلی ترین مرحله برای شروع فعالیت اقتصادی و تولیدی بیان شد. تمام افراد حقیقی و حقوقی می توانند با ثبت نام در سامانه آنلاین برای دریافت جواز تاسیس اقدام کنند. جواز تاسیس از مدارک مهمی است که برای طی کردن مراحل بعدی در زمینه گسترش فعالیت های اقتصادی مانند کسب پروانه بهره برداری و… ضروری است.
جهت دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر در حوزه ثبت شرکت ، ثبت برند و… می توانید با استفاده از راه های ارتباطی با کارشناسان تیم ثبت آرژانتین در تماس باشید.
ارسال پاسخ