راهنمای جامع کارت بازرگانی

 طبق جدیدترین قوانین اداره ثبت در سال 1402 همراه مشاوره کامل

فرم درخواست مشاوره

    آخرین مقالات

    تفاوت ثبت شرکت و جواز کسب چیست؟
    150 150 ثبت آرژانتین
    ثبت شرکت ارز دیجیتال چگونه است؟
    150 150 ثبت آرژانتین

    کارت بازرگانی

    کارت بازرگانی از نیازهای اولیه تجارت های بزرگ است. این کارت که به تجارات بین المللی از سوی اتاق بازرگانی صادر می شود امکان صادرات و واردات کالا در سطح بین المللی و ثبت برند غیر فارسی را به اشخاص حقیقی یا حقوقی دارنده کارت می دهد. در ادامه این گفتار به ذکر مزایای کارت بازرگانی ، شرایط صدور آن و توضیح نکات  مهمی پیرامون دریافت این مجوز پرداخته ایم.

    کارت بازرگانی چیست؟

    کارت بازرگانی چیست؟

     همانطوری که از نام  کارت بازرگانی پیداست این کارت به منزله مجوزی است   که به یک شرکت یا فرد حقیقی یا حقوقی صادر می شود و به واسطه آن شخص مجاز به تجارت برون مرزی است. کارت بازرگانی برای اقدامات تجاری مانند ثبت سفارش و ترخیص کالا ،صادرات کالاهای مجاز ،  واردات کالا از مناطق آزاد، هزینه های گمرک  و… کاربرد دارد.  بنابراین برای ورود و خروج کالا از طریق مرزهای هوایی ، زمینی یا دریایی کشور داشتن کارت بازرگانی از الزامات است و فقط تجاری که کارت بازرگانی دارند مجاز به صادرات واردات کالا برون مرزی هستند.

    با کارت بازرگانی چیکار می توان کرد؟

    در عرصه تجارت برای برخی از اقدامات تجاری و نیز دریافت برخی از امتیازات داشتن کارت بازرگانی لازم است. واردات کالا از مناطق آزاد مانند جزایر و… ، ثبت سفارش و ترخیص کالا ، صدور ویزای تجاری ، ثبت شرکت با نام لاتین ، حق العمل کار گمرک ،استفاده از امتیاز تجار و یارانه صادرات و…از جمله این اقدامات و امتیازات هستند.

    جهت دریافت مشاوره رایگان در مورد کارت بازرگانی می توانید با شماره ۰۹۱۰۲۹۱۳۰۹۲ در تماس باشید.

    انواع کارت بازرگانی

    کارت بازرگانی به عنوان یک امتیاز قانونی که از سوی اتاق بازرگانی به واجدان شرایط تعلق می گیرد دارای انواع متفاوتی است ، در ادامه این مطلب به معرفی انواع کارت بازرگانی پرداخته ایم.

    انواع کارت بازرگانی

    کارت بازرگانی تجاری

    بر اساس تعاریف گمرک، کارت بازرگانی مجوزی می باشد که دارنده آن چه شخص حقیقی باشد و چه شخص حقوقی، می تواند با داشتن این کارت اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات انواع کالا مجاز در سطح بین المللی کند و هم چنین برند غیر فارسی خود را ثبت کند.

    کارت بازرگانی خدماتی

    این نوع کارت، برای اشخاص حقوقی که مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت خدماتی دارند صادر می شود. بنابراین دارندگان این کارت تنها در زمینه ی فعالیت خود که شامل ارایه خدمات خاصی است می توانند کالاهای مجاز و  مرتبط را وارد و یا صادر کنند.

    کارت بازرگانی موردی

    این کارت، تنها برای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط که قصد دارند که فقط برای یک بار کالا های خود را ترخیص کنند، صادر می شود .

    کارت بازرگانی تولیدی/ صنعتی

    این نوع کارت هم، برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت تولیدی می باشند، صادر می شود. دارندگان کارت بازرگانی تولیدی/ صنعتی می توانند فقط تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه مورد نیاز تولیدات خود را وارد کرده و پس از تولید کردن صادر کنند.

    شرایط اخذ کارت بازرگانی

    برای دریافت کارت بازرگانی برای هریک از  اشخاص حقیقی و حقوقی شرایط ویژه ای لازم است ، که در ادامه به معرفی این شرایط می پردازیم.

    اشخاص حقیقی

    شرایط لازم برای دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی عبارتند از :

    شرایط اخذ کارت بازرگانی

    اشخاص حقوقی

    شرایط لازم برای دریافت کارت بازرگانی توسط افراد حقوقی عبارتند از:

    حداقل مدرک تحصیلی برای دریافت کارت بازرگانی

    با توجه مدارک و  شرایط لازم برای اخذ کارت بازرگانی داشتن حداقل مدرک دیپلم یکی از شروط اخذ کارت بازرگانی است. بنابراین برای دریافت این کارت توسط هر شخص حقوقی یا حقیقی لازم است تا شخص مدرک حداقل دیپلم را به مراجع ذیربط تحویل دهد ، البته در شرایطی خاص می توان به جای ارایه مدرک تحصیلی دیپلم یا مدارک دانشگاهی با داشتن  سابقه سه ساله در زمینه تجارت ، تولید و… کارت بازرگانی دریافت کرد. البته این سابقه باید توسط مراکز دولتی و یا سه تن از اشخاصی که کارت بازرگانی دارد تایید شود.

    حداقل مدرک تحصیلی برای اخذ کارت بازرگانی

    هزینه دریافت کارت بازرگانی

     دریافت کارت بازرگانی برای بسیاری از فعالان اقتصادی اهمیت دارد ، هم چنین تعرفه مورد نیاز برای اخذ این کارت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، هزینه اخذ کارت بازرگانی بسته به میزان سرمایه و فاکتورهای دیگر متغییر است ، این  هزینه    تحت تاثیر همگی این فاکتورها مقادیر  مختلفی  خواهد بود ازجمله فاکتورهای تاثیرگذار در هزینه اخذ کارت بازرگانی می‌توان به نوع فعالیت که ممکن است موردی ، خدماتی ، تجاری تولیدی و … باشد و هم‌چنین   مدت‌زمان اعتبار کارت بازرگانی اشاره کرد.

      به‌طور مثال تعرفه ثبت‌نام کارت بازرگانی با اعتبار  یک‌سال  برای تجارت با سرمایه زیر سی میلیون تومان تقریباً دویست و پنجاه هزار تومان و تعرفه ثبت‌نام کارت بازرگانی یکساله  با سرمایه 200 میلیون تومان به بالا تقریباً 500 هزار تومان است البته مواردی مانند حق صدور کارت ، ابطال تمبر بر روی صدور کارت،  ابطال تمبر برای تمدید کارت ، هزینه دریافت مشاوره حقوقی در صورت لزوم ، هزینه ثبت نام در سامانه ، هزینه مربوط به کپی و اسکن مدارک و… نیز به تعرفه اصلی ثبت نام کارت بازرگانی اضافه می شوند.

    هزینه دریافت کارت بازرگانی

    مدارک لازم برای دریافت کارت بازرگانی

    مانند شرایط دریافت کارت بازرگانی ، مدارک لازم برای دریافت این مجوز هم برای اشخاص حقیقی و حقوقی  متفاوت است . در ادامه به معرفی مدارک لازم برای دریافت کارت بازرگانی چه برای اشخاص حقوقی و چه برای اشخاص حقیقی پرداخته ایم.

    مدارک مورد نیاز برای کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی

    مدارک لازم برای دریافت کارت بازرگانی

    ارائه یکی از مدارک زیر:

    مدارک مورد نیاز کارت بازرگانی

    تفاوت کارت بازرگانی با کارت عضویت

    تفاوت کارت بازرگانی با کارت عضویت

    دقت کنید که کارت بازرگانی و  کارت عضویت در اتاق بازرگانی تفاوت زیادی از نظر مزایا دارند. کارت عضویت یکی از مزایای اتاق بازرگانی است که برای افراد واجد شرایط صادر می شود ولی مجوز واردات و صادرات را به دارندگان نمی دهد. اگر چه  عضویت امتیازاتی را شامل می شود اما امکاناتی مانند مجوز صادرات و واردات ، ثبت برند غیر فارسی و… تنها با داشتن کارت بازرگانی ممکن است ، از طرف دیگر داشتن کارت بازرگانی خود به خود به معنای عضویت در اتاق بازرگانی است ، یکی دیگر از تفاوت های کارت بازرگانی و کارت عضویت تفاوت در شرایط و مدارک لازم برای دریافت هر یک از آن هاست .  

    اجاره کارت بازرگانی چگونه است ؟

    همانطور که در ابتدای این متن اشاره شد کارت بازرگانی یک امتیاز است که از سوی اتاق بازرگانی مطابق ماده دو قانون صادرات و واردات برای اشخاص حقیقی و حقوقی صادر می‌شود و بیشترین استفاده آن برای انجام صادرات و واردات بین‌المللی است ، دریافت کارت بازرگانی عملاً شرایط سخت و مدارک خاصی نمیخواهد و هر شخص حقیقی بدون داشتن یک شرکت هم می‌تواند به‌راحتی و در مدت‌زمان کوتاه تقریباً بیست‌روزه کارت بازرگانی دریافت کند اما بااین‌حال اشخاص زیادی همواره  تقاضا دارند  که کارت بازرگانی را با پرداخت مبالغ قابل توجهی اجاره کنند ،  جریان اجاره کارت بازرگانی در واقع نوعی سودجویی برای فرار از پرداخت عوارض و مالیات واردات و صادرات است . در این حالت شخص دارنده کارت به ازای امضا قرارداد مبنی  بر اجاره کارت بازرگانی خود و دریافت مبلغی کارت خود را با تمام امتیازاتش به افراد دیگر اجاره می دهد و مسئولیت تمام فعالیت های تجاری که با کارت انجام می شود را می پذیرد.  

    خطرات اجاره کارت بازرگانی

    خطرات اجاره کارت بازرگانی

    در صورت اجاره کارت بازرگانی مالیات و عوارض و مسئولیت کامل کالاهای واردشده یا خارج‌شده به‌طور کامل بر عهده دارنده کارت بازرگانی است و شخص اجاره کننده هیچ تعهدی در قبال مسائل این‌چنینی ندارد بنابراین در بسیاری از مواقع هنگام اجاره کارت بازرگانی ممکن است شخص اجاره کننده به تعهدات خود پای‌بند نباشد و مشکلات زیادی برای دارنده کارت بازرگانی به وجود بیاید .همانطور که اشاره شد چون شرایط و ضوابط دریافت کارت بازرگانی سخت نیست ،  از طرفی معمولا در تجارت های بین المللی حجم عظیمی از  سرمایه  در قالب واردات و صادرات کالا جا به جا می شود.

     

    اگر فرد اجاره کننده به هر دلیلی به تعهدات خود پای بند نباشد از نظر قانونی پرداخت عوارض ، مالیات و یا مجازات مربوط به تخلفات به طور کلی  برعهده شخص دارنده کارت خواهد بود. بنابراین اجاره کارت بازرگانی خطری بزرگ است که به ازای مبلغ ناچیزی بسیاری از افراد را درگیر بدهی های مالی سنگین  کرده است.

    کلام آخر

    در این گفتار به ذکر اطلاعاتی درباره کارت بازرگانی ، شرایط و مدارک لازم برای اخذ آن و نیز توضیحاتی پیرامون مزایای دریافت این مجوز پرداختیم. داشتن کارت بازرگانی نه تنها یک امتیاز برای تجار به حساب می آید بلکه یک الزام برای انجام صادرات و واردات است و از این نظر اخذ این کارت برای فعالان تجارت از اهمیت بالایی برخوردار است. شما می توانید جهت ارتباط با ما و دریافت مشاوره از تیم ثبت آرژانتین با استفاده از راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

    سوالات متداول

    در ادامه به پاسخ دهی برخی سوالات متداول و رایج پیرامون کارت بازرگانی می پردازیم.

    برای دریافت این کارت باید به اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن و یا نمایندگی اتاق بازرگانی مراجعه کرد.

    برای دریافت اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی باید به دفاتر بازرگانه واقع در اداره ثبت اسناد مراجعه کرد.

    پاسخ ما به این سوال خیر است. افرادی که دارای مدرک کارشناسی و بالا تر هستند نیاز به معرف ندارند و تنها باید کپی و اصل مدرک تحصیلیشان رویت شود.

    خیر؛ برای کارمندان دولت این کارت صدور نمی شود.

    حداقل سن افراد متقاضی برای اخذ کارت بازرگانی، 23 سال تمام است.

    برای ابطال کارت بازرگانی باید به سازمن بازرگانی شهر محل صدور کارت بازرگانی مراجعه کرد.

    نرخ مالیات مطابق قانون برای دارندگان کارت بازرگانی حقیقی به صورت تصاعدی ( البته این مالیات بین 15 تا 35 درصد درآمد آن ها متغیر است) و برای شرکت ها و موسسات، این نرخ ثابت و 25 درصد خواهد بود.

    برای تمدید این کارت می توان از 60 روز مانده به پایان اعتبار کارت بازرگانی اقدام کرد.

    شرکت هایی مانند شرکت های هلدینگ و زیر مجموعه های آن، شرکت هایی که دارای گواهی فعالیت ایران هستند شرکت های مادر تخصصی و شرکت هایی که خدمات پس از فروش به مشتریان خود ارائه می دهند مجاز به این کار (انتخاب بیش از سه رشته فعالیت برای کارت های بازرگانی) می باشند.

    لازم به ذکر است که برای دریافت کارت بازرگانی تنها مدیر عامل و برای دریافت کارت های عضویت، رئیس هیئت مدیره نیز می توانند این کارت را دریافت کنند.

    4 دیدگاه
    • سلام کارت بازرگانی انواع مختلف داره؟ انواع کارت بازرگانی چه چیزایین

    • سلام میبخشید
      گرفتن کارت بازرگانی چقدر طول میکشه؟

      • مدت زمان دریافت کارت بازرگانی بستگی به شرایط محلی و فرآیند ثبت شرکت دارد و نمی‌توان زمان دقیقی را تعیین کرد. برای دریافت مشاوره تخصصی و اطلاعات دقیق با کارشناسان ثبت آرژانتین در تماس باشید.

    ارسال پاسخ

    Start Typing