- استان قزوین، خیابان شهید بابایی، نبش کوچه ۱۴، ساختمان حافظ
وظایف و اختیارات بازرسان شرکت چیست؟ بازرسان شرکت چه کسانی هستند؟ بازرس ها چگونه انتخاب میشوند ؟ پس از ثبت شرکت باید تعیین شوند یا قبل از ثبت شرکت ؟ در این مقاله در رابطه با وظایف و اختیارات بازرسان شرکت سخن خواهیم گفت و به سوالات ذکر شده پاسخ خواهیم داد.با ما همراه باشید.
هر شرکتی برای نظارت بر اعمال مدیران شرکت و اطلاع مجمع عمومی از اوضاع و احوال آن «باید» بازرس داشته باشد. این باید به این معناست که داشتن بازرس از تکالیف ضروری شرکت است و نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
بازرس را مجمع عمومی انتخاب میکند و مدت ماموریتش هم یک سال است. بر اساس مادهی 153 اگر مجمع عمومی بازرسی معین نکرده باشد یا یک یا چند نفر از بازرسان به علتی نتوانند گزارش بدهند یا به هر دلیلی از دادن گزارش امتناع کنند، رییس دادگاه شهرستان به تقاضای هر ذینفع بازرس یا بازرسان را به تعداد مقرر در اساسنامه، انتخاب خواهد کرد تا وظایف مربوطه را تا انتخاب بازرس به وسیلهی مجمع عمومی انجام دهند. تصمیم رییس دادگاه شهرستان در این مورد غیر قابل اعتراض است.
اگر وقت یا حوصله کافی برای خواندن مقاله را ندارید.لطفا پادکست زیر را گوش دهید.
همچنین بخوانید : اساسنامه شرکت چیست؟
بر اساس مادهی 144 لایحهی اصلاحی 1347، هر شرکت سهامی باید حداقل یک بازرس داشته باشد. انتخاب بیش از یک بازرس برای شرکت اختیاری است و این تعداد بسته به میزان حجم فعالیتهای شرکت میتواند متغیر باشد.
مطابق با مادهی 146 لایحهی اصلاحی 1347، باید برای شرکت یک یا چند بازرس علی البدل انتخاب کرد تا موقع وقوع هر پیشآمدی برای بازرس رسمی شرکت (اعم از فوت، استعفا، سلب شرایط یا قبول نکردن سمت از طرف بازرس) این شخص وظایف بازرس پیشین را انجام دهد.
از شرایط مهم انتخاب بازرسان موقع ثبت شرکت این است که این بازرسان هیچ نسبت خویشاوندیای با اعضای شرکت نداشته باشند.
بازرس شرکت چند وظیفهی اصلی و اساسی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:
طبق مادهی ۱۴۸ لایحهی قانونی ۱۳۴۷، بازرس وظیفه دارد دربارهی صحت مطالب و اطلاعاتی که مدیران در اختیار مجامع عمومی میگذارند اظهارنظر کند و در صورتی که اطلاعاتی برخلاف واقع در اختیار صاحبان سهام قرار گرفته باشد، مراتب را به مجمع عمومی اطلاع دهد.
بر اساس قسمت اول مادهی 148 لایحهی اصلاحی 1347، بازرسان موظفاند دربارهی صحت و درستی صورت دارایی و صورتحساب دورهی عملکرد و حساب سود و زیان و ترازنامهای که مدیران برای تسلیم به مجمع عمومی تهیه میکنند، اظهارنظر کنند. بنابراین بازرس باید اعداد و ارقام موجود در حسابها را بررسی کند تا از درستی آنها مطمئن شود. همچنین بازرس باید اصالت اوراق و اسناد را بررسی کند تا مطالب غیرواقعی در اسناد نیامده باشد یا اوراق مجعول در بین اسناد وجود نداشته باشد.
چنانچه در حسابهای تعیین شده در زمان ثبت شرکت تخلفی احراز شود، بازرس مکلف است آن را به مراجع قضایی اطلاع دهد تا مدیرعامل و مدیران شرکت در فعالیتهای خود دقت بیشتری داشته باشند.
بازرس موظف است کلیهی هزینهها و درآمدهای شرکت را بررسی کند و گزارشی از آنها به سهامداران ارائه دهد.
در شرکتهای تضامنی چون همهی شرکا حق مداخله و نظارت مستقیم در امور شرکت را دارند، قانون تجارت تعیین بازرسی را الزامی نکرده است و هر کدام از شرکا میتوانند به عنوان بازرس عمل کرده و کارهای شرکت را بازرسی کنند. اما اگر شرکا بخواهند بازرسانی برای شرکت انتخاب کنند، منع قانونی وجود ندارد. اسامی بازرسان شرکت تضامنی باید به اطلاع ادارهی ثبت شرکتها برسد که ثبت و آگهی شوند.
همانطور که خواندید هر شرکتی برای نظارت بر اعمال مدیران باید بازرس داشته باشد.در این مقاله به بررسی وظایف و اختیارات بازرسان شرکت پرداختیم در صورت وجود هرگونه سوال با راه های ارتباطی ثبت آرژانتین در تماس باشید.
ارائه مشاوره به شرکتها در حوزه ثبت شرکت و تغییرات آنها، ثبت برند، پیگیری امور اداری شرکتها و مشاوره مدیریت
طراحی سایت و سئو توسط پارس سئو