آخرین مقالات

تفاوت ثبت شرکت و جواز کسب چیست؟
150 150 ثبت آرژانتین
ثبت شرکت ارز دیجیتال چگونه است؟
150 150 ثبت آرژانتین
ثبت شرکت انرژی
150 150 ثبت آرژانتین

فرایند افزایش سرمایه شرکت چگونه است؟

در این مقاله قصد داریم به توضیح فرایند افزایش سرمایه شرکت – دلایل افزایش سرمایه- انواع افزایش سرمایه و نحوه ی انجام آن صحبت کنیم لطفا تا پایان با ما همراه باشید.

 

 

افزایش سرمایه چیست؟

شرکت ها پس از ثبت به دلایل مختلفی نظیر اخذ وام- حضور در مزایده ها و مناقصات- تقسیم سود- ورود شریک- نیاز شرکت به جلب سرمایه و …. نیاز به افزایش سرمایه ثبتی خود دارند. سرمایه ی ثبتی شرکت ها نیز مانند سایر اطلاعات مندرج در شرکت نظیر موضوع فعالیت- دارندگان حق امضاء- اسم شرکت- آدرس شرکت و… قابل تغییر می باشد.

  • سرمایه به عددی گفته می شود که در واقع آورده سهامداران به شرکت است که این عدد قابل افزایش و یا حتی کاهش می باشد.

نکته: بین سرمایه ی شرکت و دارایی شرکت تفاوت وجود دارد. سرمایه ی شرکت همان عددی است که در اداره ی ثبت شرکتها به ثبت می رسد و ممکن است بعد از ده سال از تاریخ ثبت شرکت همچنان سرمایه ی شرکت ثابت بوده در حالیکه دارایی آن چندین برابر شده است.

به طور کلی افزایش سرمایه در شرکت ها به دو طریق نقدی و غیر نقدی انجام می پذیرد که با توجه به اینکه تعداد زیادی از شرکت ها در قالب سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود هستند در این مقاله انواع راه های افزایش سرمایه در این دو نوع شرکت را بررسی خواهیم نمود.

انواع افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص

انواع افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص

از انواع راه های افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1-افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی سهامداران.

2-افزایش سرمایه از طریق مطالبات حال شده.

3-افزایش سرمایه از طریق سود انباشته.

4- افزایش سرمایه از طریق ارزیابی مجدد دارایی های شرکت.

که در ادامه به توضیح هر یک از موارد فوق خواهیم پرداخت.

 

همچنین بخوانید : مزایای افزایش سرمایه شرکت

 

1-افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی سهامداران

یکی از راه های افزایش سرمایه در شرکت های سهامی خاص، افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی سهامداران می باشد. در این روش، ممکن است شرکت در طول فعالیت خود نیاز به  افزایش سرمایه جهت خرید  تجهیزات و یا مواد اولیه داشته باشد در چنین شرایطی اقدام به افزایش سرمایه می نماید. این سرمایه می تواند از طریق سهامداران تامین و به حساب شرکت واریز گردد و یا از طریق اخذ وام از بانک ها و موسسات مالی به شرکت تزریق گردد.

پس از تنظیم صورتجلسه مورد نیاز باید این صورتجلسه در مجمع عمومی فوق‌العاده به امضاء برسد و سپس به اداره ی ثبت شرکت ها ارسال گردد.

2-افزایش سرمایه از طریق مطالبات حال شده شرکت

    ممکن است در گذشته شرکت از اشخاص ثالث مطالباتی داشته و به هر دلیلی در زمان حال این مطالبات وصول گردیده و نوعی از افزایش سرمایه از محل آورده نقدی محسوب می گردد. همچنین مجمع صالح برای تصویب آن مجمع عمومی فوق‌العاده می باشد.

3-افزایش سرمایه از طریق سود انباشته یا اندوخته شده

هرساله شرکت ها در جلسه مجمع عمومی، سود و زیان شرکت را مشخص می نمایند. به اینصورت که در آمدها مشخص می شود و سپس هزینه ها از درآمد کسر و مقدار باقی مانده، سود شرکت می باشد که بسته به تصمیم سهامداران می تواند بین آن ها تقسیم و یا از طریق افزایش سرمایه به سرمایه شرکت اضافه گردد.

4-افزایش سرمایه از طریق ارزیابی مجدد دارایی های شرکت

یکی از راه های افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص از طریق ارزیابی مجدد دارایی های شرکت است. به اینصورت که ممکن است شرکت هنگام تاسیس یک ساختمانی را خریداری که قیمت روز آن در دفتر حسابداری ثبت گردیده است اما با گذشت ده سال این ساختمان دارای ارزش بیشتری شده که می توان از طریق ارزیابی مجدد ارزش آن، سرمایه ی شرکت را افزایش داد. برای انجام اینکار نیاز به نامه ی کارشناس رسمی دادگستری می باشد.

تا اینجا در مورد راه های مختلف افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص صحبت کردیم. در ادامه به راه های افزایش سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود خواهیم پرداخت.

راه های افزایش سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود

راه های افزایش سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود

1-افزایش سرمایه از طریق ورود شریک جدید.

2-افزایش سرمایه از طریق افزایش سهم الشرکه.

نکته: در شرکت با مسئولیت محدود سرمایه شرکت متشکل از قطعات سهام دارای ارزش واحد نیست. بلکه سرمایه شرکت را سهم الشرکه شرکاء تشکیل می دهد و سهم الشرکه شرکاء می تواند متفاوت و همچنین در قالب نقد و غیر نقد قابل پرداخت باشد.

 1-افزایش سرمایه از طریق ورود شریک جدید

در شرکت با مسئولیت محدود ممکن است عضو جدیدی وارد شرکت و با خود سرمایه وارد شرکت نماید. در این نوع افزایش سرمایه، چنانچه آورده ی شریک جدید نقدی است می بایست به حساب شرکت واریز و نامه ی بانکی دریافت نمایند. چنانچه آورده شریک جدید غیر نقدی باشد باید نامه ی کارشناس دادگستری مبنی بر ارزیابی آورده غیر نقدی ارائه گردد.

2-افزایش سرمایه از طریق افزایش سهم الشرکه

در شرکت با مسئولیت محدود ممکن است  یکی از شرکاء اقدام به تزریق پول نقد به شرکت نماید و یا همچنین اموال منقول یا غیر منقول را به دارایی شرکت اضافه نماید، در چنین شرایطی این شریک با افزایش سهم الشرکه خود باعث افزایش سرمایه ی شرکت گردیده است. که چنانچه آورده نقدی باشد باید نامه ی واریز به حساب و چنانچه غیر نقدی باشد نامه کارشناس رسمی دادگستری ارائه گردد.

در این مقاله به توضیح راه های افزایش سرمایه پرداختیم اما در نهایت این صورتجلسه ها باید یر نظر یک مجموعه متخصص تنظیم و جهت ثبت به اداره ی ثبت شرکت ها ارسال گردد. برای دریافت هرگونه مشاوره در زمینه ی ثبت شرکت- ثبت برند- تغییرات شرکتها- اخذ کارت بازرگانی می توانید با شماره های 33361121-028 و 09102913092 تماس حاصل فرمایید.

 

«ما به حرفه ای ها فرصت ثبت می دهیم»

ارسال پاسخ