- استان قزوین، خیابان شهید بابایی، نبش کوچه ۱۴، ساختمان حافظ
در این مقاله قصد داریم به توضیح انواع شرکتها در قانون تجارت و به تفصیل در مورد شرکت سهامی و شرایط ثبت آنها و مدت زمان ثبت آنها توضیح دهیم. لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
انواع شرکتها طبق ماده 20 قانون تجارت به 7 قسم تقسیم میشوند :
1- شرکت های سهامی 2- شرکت با مسئولیت محدود 3- شرکت تضامنی 4- شرکت مختلط سهامی 5- شرکت مختلط غیر سهامی 6- شرکت نسبی 7- شرکت تعاونی تولید و مصرف
شرکت در لغت به معنای شریک شدن در مال یا کاری میباشد. در اصطلاح حقوقی شرکت ، به قراردادی گفته میشود که بر مبنای آن شرکا سود حاصل از شرکت را بین خودشان تقسیم می کنند. در اینجا عموما این سؤال مطرح میشود که چه نوع شرکتی مناسب برای حوزه فعالیت ما می باشد.
انتخاب قالب شرکت بستگی به هدف شما از ثبت شرکت دارد. در ادامه ی این مقاله به توضیح شرکت های سهامی خواهیم پرداخت.
شرکت سهامی ، شرکتی است که سرمایه ی آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. این نوع شرکتها تجاری محسوب می شوند. شرکتهای سهامی ، خود به 2 قسمت : 1- سهامی عام 2- سهامی خاص تقسیم می شوند.
شرکت های سهامی عام به شرکت هایی اطلاق میشود که قسمتی از سرمایه ی شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند.
به عبارت دیگر شرکتهای سهامی عام به شرکتهایی گفته میشود که حداقل 51 درصد سهام آنان از طریق بورس به عموم مردم واگذار شده باشد. شرکتهای سهامی عام ، تنها شرکت هایی هستند که در بورس پذیرفته می شوند.
شرکت های سهامی عام عموما برای فعالیت هایی از قبیل : استخراج معادن و تجارت با کشور های خارجی – تأسیس کارخانجات و ایجاد سد ها و بانک ها تشکیل میشود و از آنجایی که چنین فعالیت هایی مستلزم داشتن سرمایه ی قابل توجه میباشد ، سرمایه ی این نوع شرکتها از طریق مشارکت مردم از راه بورس تأمین می شود.
شرکت هایی که تمام سرمایه ی آن ها در موقع تأسیس منحصراً توسط موسسین تأمین گردیده است ، این نوع شرکتها سهامی خاص نامیده می شوند.
نکته : در شرکت های سهامی در اسم شرکت بسته به نوع شرکت عبارت (سهامی عام) یا (سهامی خاص) قید می گردد.
شرکت های سهامی خاص بیشتر در حوزه فعالیت های تولیدی – بازرگانی – واردات و صادرات – پیمانکاری و …. به ثبت می رسند. این نوع شرکتها را میتوان پر طرفدارترین نوع شرکت در ایران دانست. شرکتهای سهامی خاص در میزان تسهیلاتی که بانکها به آنها اختصاص میدهند و همچنین شانس پیروزی در مزایده ها و مناقصه های دولتی و خصوصی ، بهترین قالب شرکت محسوب می شوند.
همچنین بخوانید : توضیح شرکت سهامی خاص به صورت مختصر
مدت زمان لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص بازه ی زمانی 15 الی 20 روز کاری می باشد.
نکته : ثبت شرکت سهامی عام مستلزم دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار میباشد. اما ثبت شرکت سهامی خاص بهطور کلی نیاز به دریافت مجوز ندارد مگر اینکه موضوع فعالیت آن جزء مواردی باشد که نیاز به دریافت مجوز داشته باشد ، مثل حمل و نقل برون شهری یا اعزام دانشجو به خارج از کشور.
کارشناسان ثبت آرژانتین آماده ی ارائه ی انواع خدمات مشاوره جهت ثبت شرکت – ثبت برند – اخذ کارت بازرگانی و تغییرات شرکتها به شما همراهان گرامی می باشند.
جهت ارتباط با کارشناسان ما میتوانید با شماره های 09100445331 و 02833361121 تماس حاصل فرمایید.
« ما به حرفه ای ها فرصت ثبت می دهیم »
ارائه مشاوره به شرکتها در حوزه ثبت شرکت و تغییرات آنها، ثبت برند، پیگیری امور اداری شرکتها و مشاوره مدیریت
طراحی سایت و سئو توسط پارس سئو