
راهنمای جامع ثبت تغییرات شرکت
ثبت تغییرات شرکت طبق جدیدترین قوانین اداره ثبت در سال 1401 همراه مشاوره کامل
فرم درخواست مشاوره
آخرین مقالات

ثبت تغییرات شرکت
در انواع مختلف شرکت ها این مورد به چشم می خورد که ممکن است سهام داران شرکت پس از ثبت شرکت تصمیم به تغییر شرکت مورد نظرشان بگیرند که این تغییر در موارد گوناگونی به چشم می خورد که می توان به مواردی اعم از تغییر در اساسنامه ثبت، تغییر در میزان سهام و تغییر دادن سمت ها و مدیران می تواند صورت بگیرد. اهمیت ثبت تغییرات شرکت ها در این است که این اقدامات اغلب سودمند و موجب پا برجا ماندن شرکت است، البته بیشتر تغییرات وقتی امکان پذیر است که توسط مجمع عمومی فوق العاده و یا هیئت مدیره تصویب شود.
لازم به ذکر است برای ثبت این تغییرات اقدامات قانونی باید انجام شود. در ادامه با ما همراه باشید تا با مواردی مثل انواع ثبت تغییرات در شرکت ها و هزینه و مراحل و مدارک مورد نیاز برای این اقدام آشنا شوید.
مدارک ثبت تغییرات شرکت ها
قبل از هر چیز باید بدانید که ارائه مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت ها وقتی کاربردی است که همه اعضای شرکت با تغییر مورد نظر هم نظر باشند، در غیر این صورت عملا تغییر امکان پذیر نیست. در ادامه مدارکی که برای این اقدام نیاز است را ذکر می کنیم.

- در ابتدا صورت جلسه تغییرات باید تنظیم شود و آماده کردن صورت جلسات نیز امری ضروری است.
- ارائه کردن مدارک شناسایی همه شرکای شرکت و سهام داران شرکت.
- پرداختن هزینه روزنامه رسمی.
- روزنامه رسمی و تغییرات موجود در آن باید کپی شود و ارائه گردد.
- همه اسناد شرکت که از قبل آماده شده است باید ارائه شود.
- تهیه کپی برابر با اصل از مدارک شناسایی همه اعضای شرکت و سهام داران
- اگر تغییری که می خواهد صورت بگیرد، منحل شدن شرکت باشد حضور همه ی شرکا الزامی است.
مراحل پیگیری ثبت تغییرات شرکت ها
برای پیگیری ثبت تغییرات شرکت ها مراجعه کردن به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سپس تکمیل فرم ثبت تغییرات شرکت الزامی است. نه مرحله که در ادامه مشاهده می کنید برای پیگیری ثبت تغییرات شرکت ها باید تکمیل شوند.

- تکمیل اطلاعاتی که مرتبط به شرکت هستند مثل شناسه ملی مربوط به شرکت، نوع شرکت و شماره ثبت
- اطلاعاتی اعم از نوع صورت جلسه، مشخصات شخصی درخواست کننده، نوع وکیل و زمان برگزاری جلسه باید تکمیل شود و در پایان یک کد نوزده رقمی به شما اختصاص پیدا می کند.
- بعد از اینکه نوع تصمیم جلسه مشخص شد بر روی گزینه افزودن تصمیم جلسه کلیک کنید.
- در صورت تمایل به تغییر نام شرکت، باید پنج نام منتخب خود را مطابق اولویتی که در نظر دارید در جای خالی تعیین شده وارد کنید.
- نام اشخاصی که در جلسه حضور داشتند را وارد کنید وسمت آن ها را مشخص کنید. اگر درخواست کننده فردی ایرانی است شماره ملی و اگر یک فرد غیر ایرانی است شماره گذرنامه را وارد کنید و همچنین اطلاعات اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی را وارد کنید.
- باید موقعیت و وظیفه هر شخص حاضر در جلسه تعیین شود.
- نوع ارتباط افرادی که در جلسه حضور داشتند اعم از این که وکیل یا نماینده سهام دار هستند را مشخص کنید.
- باید مدارک لازم را با توجه به تصمیماتی که گرفته شده است و نوع صورت جلسه بارگذاری کنید.
- مرحله آخر بعد از این که توانستید متن صورت جلسه را حاضر کنید بر روی گزینه پذیرش نهایی را بزنید.
هزینه ثبت تغییرات شرکت ها
از آن جایی که هر صورت جلسه ای به ثبت کردن خاص خودش نیاز دارد یعنی در اصل ثبت جداگانه ای لازم دارد و این که هر صورت جلسه علاوه بر موارد گفته شده، ثبت روزنامه رسمی و کثیرالانتشار خاص خودش را هم دارد؛ بنابراین هزینه ثبت برای هر صورت جلسه یکسان نیست و متغیر است. عامل بعدی که در هزینه ثبت تغییرات اثر گذار است؛ این مورد است که شما می خواهید اقدامات مدنظر خود را به واسطه وکیل انجام دهید یا توسط خودتان انجام شود که مسلماً باعث تغییر در هزینه ثبت می شود.
البته این که شما می خواهید با کدام مؤسسه هم کار کنید در میزان هزینه های شما تاثیر گذار است ولی باید در نظر داشته باشید که معمولاً یک نرخ ثابت وجود دارد زیرا هزینه ای که مؤسسه از شما دریافت می کند و نوساناتی که این هزینه دارد، در اصل به دلیل میزان هزینه روزنامه است.

انواع ثبت تغییرات شرکت ها
در ادامه به معرفی انواع ثبت تغییرات شرکت ها پرداخته ایم.
- انحلال شرکت
منحل کردن شرکت به معنی اتمام عمر شرکت و پایان یافتن فعالیت شرکت است که برای این کار لازم است یکی از اعضا شرکت برای امور تصفیه مشخص شود که بتواند دارایی شرکت را پس از پایان عمر شرکت، بین شرکا و سهام داران تقسیم کند.
- افزایش سرمایه شرکت
- کاهش سرمایه شرکت
این امر هم در وضعیتی که شرکت در حالت سود دهی است و هم در وضعیتی که در حال ضرر کردن است، امری مفید است. به این صورت که شرکتی که به آن ضرری وارد شده است و بخشی از سرمایه از بین رفته است تا زمانی که خسارت جبران نشود، سود قابل تقسیم نیست.
- تغییر اضافه یا کاهش موضوع شرکت
- تغییر آدرس شرکت
در این امر که جابجایی شرکت صورت می گیرد لازم است که این تغییر ثبت و آگهی شود. اهمیت این امر این است که در اصل آدرس هر شرکت یک امر معتبر است که مکان قانونی آن را در اختیار می گذارد که در آگهی تاسیس آن نیز ثبت شده است.
- ایجاد شعبه
این مورد نیز مثل تغییر آدرس در مراحلی که باید طی شود یکسان است و زمانی صورت می گیرد که شرکتی می خواهد فعالیت خودش را گسترش دهد و شعبه های جدیدی ایجاد کند.
سایر مواردی که مشمول ثبت تغییرات شرکت هستند شامل موارد زیر هستند.
- تغییر دارندگان حق امضا
- نقل و انتقال سهام
- اصلاح مواد اساسنامه شرکت
- تعیین یا تمدید بازرسان تعیین یا تمدید اعضای هیات مدیره
- تعیین سمت هیئت مدیره
نقل و انتقال سهام
این امر زمانی محقق می شود که یکی از سهام داران یا شرکا قصد خارج شدن از شرکت را داشته باشد یا یک سهام دار جدید بخواهد به شرکت اضافه شود یا به عبارتی جا به جایی سهام در شرکت صورت بگیرد. افرادی که می خواهند سهام بگیرند یا سهام خود را واگذار کنند باید مالیات بپردازند، البته گاهی وقتی که زمان رتبه بندی شرکت فرا می رسد نیاز هست که امتیازهای جدیدی وارد شرکت شود که افراد جدیدی که به شرکت می پیوندند می توانند افرادی باشند که این امتیاز را به همراه خود بیاورند، این امر در زمینه ثبت تغییرات شرکت حائز اهمیت است.
ثبت تغییرات شرکت در روزنامه رسمی
روزنامه رسمی به صورت یک شرکت سهامی فعالیت می کند و دارای ارکان کامل شرکت های سهامی است. در حال حاضر روزنامه رسمی شرکت یکی از سازمان های وابسته به قوه قضائیه است. روزنامه رسمی وظایف خاصی به عهده دارد؛ در اساسنامه این شرکت موضوع فعالیت و وظایف آن ذکر شده است.
چاپ و نشر کلیه قوانین و مقررات مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام، چاپ احکام صادره از دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری و چاپ و نشر آگهی تاسیس و تغییرات شرکت ها طبق آیین نامه ها و بخش نامه هایی که اداره ثبت شرکت ها الزامی است؛
اما این که چه آگهی ها و چه مواردی الزاماً باید در روزنامه رسمی ثبت شود به این ترتیب است که هر شرکتی که ثبت می شود یا هر تغییراتی که در شرکت انجام می شود به علاوه تمامی موارد مربوط به اداره مالکیت معنوی اعم از ثبت برند، تغییرات مربوط به مالکیت علائم و نشان های تجاری، انتقال سهام، طرح صنعتی و اختراع و سایر موارد همگی الزاماً باید در روزنامه رسمی چاپ شوند.
روزنامه رسمی منحصر به فرد است و برای تمامی موارد ذکر شده تنها یک سایت رسمی و یک نشانی اینترنتی روزنامه رسمی وجود دارد. امروزه برعکس گذشته تمامی مراحل ثبت نام به صورت اینترنتی انجام می شود و بعد از این که وارد قسمت ثبت نام شدید، کافی است نام کاربری و گذر واژه را درج کنید بعد از این مراحل شما ثبت نام شده اید و می توانید وارد پورتال شخصی خود شوید و به آگهی های قانونی مراجعه کنید.
کلام آخر
پس از ثبت شرکت ها گاهی لازم است تغییراتی صورت بگیرد، در این گفتار روال قانونی ثبت تغییرات شرکت ها مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات مفیدی در زمینه های مختلف ثبت تغییرات شرکت ها اعم از انواع ثبت تغییرات، هزینه های ثبت و مراحل و مدارک مورد نیاز و… ارائه شد.
خوشبختانه امروزه بر خلاف گذشته انجام دادن موارد مورد نیاز و دسترسی به آن ها و نحوه طی کردن مراحل با وجود نعمت اینترنتی شدن سیستم ثبت تغییرات شرکت، آسان و قابل دسترس شده است. ایجاد تغییرات در شرکت ها در طول مدت عمر شرکت امری اجتناب نا پذیر و ضروری است که آشنایی با چگونگی انجام آن و ترتیب انجام مراحل ثبت تغییرات این امر را آسان تر می کند.
سوالات متداول
در ادامه به پاسخ دهی برخی سوالات متداول و رایج پیرامون ثبت شرکت می پردازیم.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و با هر تابعیت و ملیتی می توانند شرکت ثبت کنند.
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر. حداقل تعداد اعضا در شرکت های سهامی خاص 3 نفر، حداقل تعداد اعضا در شرکت های سهامی عام 5 نفر، حداقل تعداد اعضا در شرکت ها با مسئولیت محدود 2 نفر، حداقل تعداد اعضا در شرکت های تضامنی 2 نفر، حداقل تعداد اعضا در شرکت های تعاونی تولید و مصرف 7 نفر، حداقل تعداد اعضا در شرکت های نسبی 2 نفر، حداقل تعداد اعضا در شرکت های مختلط سهامی 3 نفر و حداقل تعداد اعضا در شرکت های مختلط غیر سهامی 2 نفر می باشد.
برای ثبت تمامی شرکت ها کپی شناسنامه و کارت ملی به علاوه کپی شناسنامه، کارت ملی و گواهی عدم سوء پیشینه بازرس اصلی به علاوه گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره لازم است.
برای ثبت شرکت به اطلاعاتی هم چون نام شرکت، میزان سرمایه شرکت، موضوع شرکت، آدرس شرکت، تعیین افراد سهام دار و میزان سهامشان، تعیین مدیران شرکت و سمت هایشان، حق امضای شرکت و تعیین بازرسین شرکت نیاز است.
ثبت شرکت مانند هر کار دیگری نیاز به وقت و هزینه دارد، ثبت شرکت به 30 الی 45 روز به طول می انجامد.
حداقل سرمایه اولیه برای ثبت شرکت مطابق با قانون تجارت، مبلغ 100 هزار تومان می باشد.
شرکت ها در انواع شرکت سهامی خاص، شرکت سهامی عام، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت مختلط سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط غیر سهامی و شرکت تعاونی تولید مصرف وجود دارند که افراد می توانند با توجه به حوزه فعالیت، تعداد اعضا و… یکی از این قالب های شرکت را برای ثبت انتخاب کنند.
ارسال پاسخ