آخرین مقالات

تفاوت ثبت شرکت و جواز کسب چیست؟
150 150 ثبت آرژانتین
ثبت شرکت ارز دیجیتال چگونه است؟
150 150 ثبت آرژانتین
ثبت شرکت انرژی
150 150 ثبت آرژانتین

انواع طبقات ثبت برند و علامت تجاری

به دلیل گستردگی فعالیت های تجاری و تنوع زیادی که در زمینه تولید محصولات مختلف وجود دارد. برای آسان شدن کار از طبقات ثبت برند و علامت تجاری استفاده می شود. بر اساس این طبقه بندی کالا ها و خدمات مشابه در دسته های مشخص طبقه بندی می شوند طبقات ثبت برند و علامت تجاری بر طبق قوانین جاری کشور به 45 بخش تقسیم می شوند. چنانچه هر تاجر یا بازرگانی قصد داشته باشد برند یا علامت تجاری مورد نظر خود را ثبت کند باید براساس طبقه ای که کالای مورد نظر او در آن چهارچوب قرار می گیرد عمل نموده و نسبت به ثبت آن اقدام کند.

 

بررسی طبقات ثبت برند و علامت تجاری

 

اگر وقت یا حوصله کافی برای خواندن مقاله را ندارید.لطفا پادکست زیر را گوش دهید.

 

 

طبقات ثبت برند و علامت تجاری به چه معناست؟

 

طبقات ثبت برند و علامت تجاری در واقع تقسیم بندی برند ها یا علائم تجاری بر مبنای کالا ها و خدماتی است که از نظر شرایط و نوع تولید در یک چهارچوب مشخص قرار می گیرند.

تقسیم بندی طبقات ثبت برند و علامت تجاری بر اساس شباهت ها و خصوصیات مشترک بین کالاها و خدمات  هم تراز انجام می شود تا نهاد های ذی ربط بتوانند تنوع بالای آن ها را به نحو مناسب مدیریت کنند.

کسانی که قصد داشته باشند یک برند خاص را برای خود یا شرکت محل فعالیت ثبت کنند برای راحتی کار در روند ثبت برند و علامت تجاری می بایست حتی المقدور از این طبقه بندی برند های تجاری و اسامی برند های ثبت شده در آن دسته بندی اطلاعات لازم را داشته باشند تا دچار مشکل نشوند.

‌ ثبت برند یا علامت تجاری به دلیل آنکه باعث تمایز بین محصولات و خدمات مختلف می شود برای تجار و مصرف کنندگان می تواند مهم و غیر قابل اجتناب باشد. در ایران براساس قوانین و مقرارت موجود که از طرف مرکز مالکیت معنوی ابلاغ  و اجرا می شود دسته بندی روشنی در این زمینه وجود دارد.

 

تولیدکنندگان کالا ها و خدمات برای ثبت برند مورد نظر خود چگونه باید عمل نمایند؟

 

تولید کنندگان کالا ها و خدمات برای ثبت برند یا علامت تجاری مورد نظر خود می بایست ابتدا اظهار نامه ای از روال کار و نوع کالا ها یا خدمات تولیدی خود خطاب به مرکز مالکیت معنوی آماده نمایند سپس  تصویر لوگو یا نشان مورد نظر خود را ضمیمه این درخواست کرد و به صورت الکترونیک یا حضوری برای رسیدگی به مرکز مالکیت معنوی تحویل نمایند.

در زمان درج طبقات  ثبت برند و علامت تجاری کالا و خدمات باید به این نکته توجه شود  که کالا ها یا خدمات مورد نظر با قوانین جمهوری اسلامی مطابقت  و همخوانی داشته باشند تا در آینده دچار مشکل نشوند.

همچنین محصول مورد نظر می بایست  بتواند از لحاظ ساختار در لیست طبقات درج شده قرار بگیرد و اگر نوع فعالیت خدماتی باشد می بایست خدمات تعریف شده در داخل کشور قابل اجرا و ارائه باشد.

 

طبقه بندی علائم تجاری در ایران

 

طبقه بندی علائم تجاری و برند ها در ایران معمولا براساس روال پذیرفته شده بین المللی است و از نظر چند و چون کار تفاوت چندانی به آن ندارد مگر در مواردی، بخش های جزئی از آن با قوانین داخلی هماهنگ شده باشد. معمولا طبقات ثبت برند  و علامت تجاری در ایران براساس تقسیم بندی های بین المللی و متناسب با فضای کار آفرینی کشور تنظیم شده است.

بر این مبنا تمام فرایند مربوط به ثبت کالا و خدمات بر اساس  روال پذیرفته شده بین المللی انجام می شود. این روال مشترک بین المللی باعث شده است برندهای لاتین هم مشکلی برای ثبت نداشته باشند و مالکان صنعتی و فعالان اقتصادی بتوانند برای انجام کارهای تجاری خود بخصوص ثبت برند یا علامت تجاری  از پروتکل های جهانی مثل موافقت نامه ثبت برند مادرید استفاده کنند.

در ایران روال ثبت برند یا علامت تجاری به این شکل است که عناصر تشکیل دهنده آرم یا نشان تجاری می بایست در درخواست اولیه درج شده و همراه اظهار نامه برای سازمان مالکیت معنوی ارسال شود. همچنین باید به این نکته توجه داشت که اگر فعالیت ها و خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی در چند طبقه مختلف قرار می گیرد می تواند  همه آن ها را تحت یک برند مشخص مجتمع کرده و با یک برند ثبت نماید.

باید توجه داشت که برای انجام این کار ثبت یک اظهار نامه کفایت می کند. طبق روال معمول  سازمان مالکیت معنوی از زمان تحویل اظهار نامه اولیه به این نهاد، حداکثر تا 30 روز نتیجه کارشناسی شده  خود در زمینه پذیرش یا عدم پذیرش نامه تجاری مورد نظر را اعلام می کند.

بررسی علامت تجاری ارائه شده در اظهار نامه اولیه و تطبیق دادن  آن با لیست طبقه بندی برند کالا ها و خدمات جز وظایف سازمان مالکیت معنوی ایران است که در زمان و موئد  مشخص شده به آن رسیدگی کرده  و در صورت موجه بودن اظهار نامه و برند درخواست شده به نام شخص یا شرکت مورد نظر ثبت می شود.

 

چگونگی افزایش یا کاهش طبقات برند

 

چگونگی افزایش یا کاهش طبقات برند

 

همانطور که گفته شد افراد حقیقی یا حقوقی در زمان ثبت برند خود می توانند با توجه به طبقات ثبت برند و علامت تجاری اگر محصولات یا خدمات آن ها متنوع باشد همه آن ها را در قلب یک برند متمرکز نمایند که این افزایش طبقات باعث افزایش هزینه ثبت می شود.

یعنی در زمان ثبت درخواست دریافت برند یا علامت تجاری به لیست این طبقه بندی مراجعه کرده و طبقه کالا ها یا خدمات مورد نظر خود را مشخص می کنند. همچنین در زمان تمدید علامت تجاری باید با توجه به جدید ترین لیست ویرایش شده این طبقه بندی محصولات ارائه شده تغییر کرد و هماهنگ شود.

در این شرایط اگر گستره فعالیت شرکت افزایش پیدا کرده باشد. باید دوباره اظهار نامه ثبت علائم تجاری تکمیل و هزینه افزایش طبقات برند پرداخت شود. بر این اساس حداقل هزینه افزایش طبقات برند بر مبنا قوانین جاری کشور در سال 1399 برای اشخاص حقیقی مبلغ دو میلیون چهارصد هزار تومان بوده است و اشخاص حقوقی هم برای اضافه کردن هر طبقه می بایست مبلغ سه میلیون و پانصد هزار تومان پرداخت می نموده اند.

نحوه کاهش طبقات برند هم مثل زمان افزایش آن است با این تفاوت که کاهش طبقات برند هزینه ای برای صاحبان برند در بر ندارد منتهی برای جلوگیری از مشکلاتی که در آینده ممکن است گریبانگیر صاحبان برند شود می بایست کاهش طبقات برند برای اطلاع سازمان مالکیت معنوی و مراجع قانونی درج و ثبت شود.

همچنین باید به این نکته توجه نمود که همه تغییرات انجام شده در طبقات برند چه کاهشی یا افزایشی باشد باید به شکل آگهی با هزینه صاحب یا صاحبان برند در روزنامه های کثیر الانتشار کشور جهت اطلاع عموم شهروندان درج شود.

 

طبقات علامت تجاری و ثبت برند

 

 

طبقات علامت تجاری و ثبت برند

 

طبقات علامت تجاری یا ثبت برند بر اساس قوانین جاری کشور به 45 طبقه تقسیم بندی می شود که از طبقه 1 تا 35 به محصولات و کالاها اختصاص دارد و از طبقه 35 تا 45 فعالیت های خدماتی را در بر می گیرد. معمولا  دریافت برند یا به صورت شخص و انفرادی است یا به شکل گروهی که می تواند در قالب انواع شرکت هی مختلف نمود پیدا کند.

از نظر دسته بندی کلی کالاها یا خدماتی که برند دریافت می کنند در چهار دسته بزرگ و اصلی قرار می گیرند که در این چهار دسته 45 ردیف یا طبقه مختلف قرار می گیرد که شامل طیف وسیعی از محصولات و خدمات مختلف می شوند به صورت کلی دسته بندی برندهای مختلف را به شکلی که در ادامه می آید  می توان بیان نمود.

اولین گروه، دسته بندی مواد غذایی  است که شامل طبقات 4، 5، 31، 30، 32، 35، 29، 39، 21، 43، 28، 16و 4 می باشد. دومین گروه دسته بندی لوازم خانگی است  که شامل طبقات 7، 9، 11، 35، 39، 21، و 8 می شود. در این تقسیم بندی سومین بخش دسته بندی لوازم  آرایشی بهداشتی است که شامل طبقات  5، 16، 10، 39، 35، 8، 9، 11، 21، 3، 25، 18، 20، 44، 24، 29، 7 می شود. دسته بندی چهار که با عنوان سایر طبقات مطرح می شود شامل طبقات 1، 3، 4، 7، 6، 9، 10،11،17، 35، 43، 39، 29، 25، 20، 21، 24، 28، 19، 30 می باشد.

هریک از این طبقات طیف وسیعی از کالاها و خدمات را در بر می گیرند که هرکس می تواند با توجه به نوع کالا ها و خدماتی که تولید کرده و ارائه می نماید طبقات مربوط به برند خود را در اظهار نامه اولیه یا اظهار نامه ویرایش شده زمان تمدید برند خود برای اطلاع مراجع قانونی و ذی صلاح  انتخاب و درج نماید.

 

سخن پایانی

 

طبقات ثبت برند و علامت تجاری یکی از اجزاء مهم پازل ثبت برند و نشان تجاری است. زمانی که یک شخص حقیقی یا حقوقی تصمیم می گیرد کالاها یا خدمات تولیدی خود را تحت یک نشان تجاری ثبت نماید.

ابتدا باید برای انجام اینکار به سازمان مالکیت معنوی مراجعه کند و در زمان تکمیل  اظهار نامه و درج لوگو در خواست اولیه ثبت برند به لیست طبقات ارائه شده از طرف سازمان مالکیت معنوی مراجعه نماید و طبقات کالاها یا خدمات تولیدی خود را بر اساس آن مشخص کند.

معمولا کالا ها و خدمات تولیدی از طیف گسترده ای تشکیل می شوند که طبقه بندی آن ها در 45 بخش می تواند باعث راحتی و روانی فرایند ثبت برند های مختلف شود. این دسته بندی طبقات تقریبا با تغییرات جزیی یک دسته بندی بین المللی است که در اکثر کشورهای دنیا برای ثبت برند به تجار و بازرگانان ارائه می شود.

ارسال پاسخ